Lahad Datu Selamat, Aman, Makmur Di Kunjungi

 

ld1

ld8ld17ld13Sekumpulan kecil yang mengadakan perarakan dengan membakar bendera Sabah di daerah Lahad Datu,Sabah merupakan tindakan yang sepatutnya tidak berlaku dan tidak dilakukan apatah lagi mereka adalah rakyat tempatan.Sedar atau tidak,tindakan ini sebenarnya menyebabkan pandangan orang ramai daerah Lahad Datu tidak baik dari segi kedatangan pelabur-pelabur,pelancong-pelancong,urusniaga dan orang ramai mungkin berpandangan tidak baik.

Saya berharap kepada anda yang ingin ke daerah Lahad Datu,Sabah tidak perlu risau,resah atau merasa takut kerana saya melihat orang ramai menjalankan urusniaga,pelancong-pelancong,pelabur-pelabur datang ke Daerah ini tanpa merasa takut atau risau kesan kejadian sebelum ini.

Mereka juga berpendapat,kes ini telah pun diselesaikan dengan bijak dan cepat oleh pihak polis mengikut undang-undang kerajaan Malaysia.Saya berharap tidak ada lagi pihak-pihak tertentu yang membawa khabar angin berhubung Daerah lahad Datu yang sememangnya Selamat,Aman dan makmur untuk dikunjungi.

Saya ketika ini berada dikawasan bandar melihat dan meninjau sendiri Bandar ini nampaknya dipenuhi oleh orang ramai untuk membeli-belah,minum di kedai kopi,kedai-kedai menjual seperti biasa. Setakat ini tiada lagi isu ini ditimbulkan.Kepada anda yang ingin berkunjung ke Daerah ini saya ucap selamat datang.

Daerah Lahad Datu Selamat, Aman dan Makmur di Kunjungi.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: