SARAPAN : UDARA SEGAR AIR TERJUN MADAI

assalamualaikum dan Salam sejahtera

Apa khabar rakyat P188 Silam ? Saya mendoakan anda semua sihat walafiat dan saya berdoa semoga Allah SWT memberi rahmat,perlindungan dan kegemilangan dalam mencari nafkah,pencarian hidup dimuka bumi yang kaya ini. Kepada anda yang baru berkunjung ke Parlimen Silam,anda ingin merasa suasana udara yang segar ketika sarapan pagi jom jalan-jalan ke Restoran udara segar dekat Air Terjun Madai,Kunak.

p4220001

p4220005p4220010p4220020p4220012p4220025

 

 

 

 

 

 

Air Terjun Madai adalah kawasan yang kaya dengan udara bersih,flora dan fauna.Kepada pengunjung yang datang ke kawasan ini akan dapat menikmati pemandangan yang sungguh indah dan nyaman. seketika anda berada di sini melihat air terjun madai yang bersahut-sahutan dengan tempias titik-titik air asli,menghiasi pelangi merdu yang bersahut-sahutan jatuh menerja ke dasar bawah air dan memantul semula ke udara setelah terkena batu-batu berkilauan. Sesaat melintasi jambatan gantung memegang pada pokok raja setia bertahun-tahun lamanya melayan karenah manusia berkunjung melihat kayu besar yang kukuh dan tegap berdiri menjadi simbol kekayaan Madai dalam hutan simpan,ditemani siulan dan kicauan burung,dendangan monyet dan lain-lain lagi. Saya yakin, masalah atau tekanan kerja,sosial dan lain-lain lagi akan dapat dileraikan di dedaun pokok yang mampu menyerap ke minda manusia agar dapat menghalusi kehidupan seharian.

Selamat berkunjung ke Taman Idamanku Air terjun madai sejuta ketenangan menyaksikan titis-titis air yang bersahut-sahutan memancar ke udara bersama dedaun kehidupan.

Satu Respons to “SARAPAN : UDARA SEGAR AIR TERJUN MADAI”

  1. Rantong Says:

    Salam ziarah. Mungkin ini dapat membantu kita diwaktu gawat sekarang.

    Rancangan “Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net” kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: