SELAMAT MENYAMBUT HARI JURURAWAT : Jururawat Penyayang Hospital Terbilang

 

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera

Saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Jururawat. Syabas dan Tahniah kerana anda telah berjaya dengan gemilang dalam menjalankan tugas bagi memastikan pesakit-pesakit dan seksyen-seksyen lain mendapat rawatan dengan terbaik dan gemilang. Pengorbanan anda dalam mengkredibiliti bagi memulih dan memberi semangat kepada yang dirawat adalah sangat besar maknanya.

Negara kita Malaysia yang di cintai dan disayangi amat prihatin kepada rakyat dengan pembinaan hospital-hospital yang canggih,dinamik,mewah dan selesa setanding dengan negara-negara lain. Saya bersyukur lahir di negara Malaysia yang amat sayang kepada rakyat sehingga mendahulukan keutamaan prasarana dan keselesaan yang optima.

Sebagai rakyat Malaysia ucapan terima kasih kepada Yang Amat Berhormat Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abd. Razak Perdana Menteri Malaysia yang merobah pemikiran rakyat ke arah bersatupadu bagi melestarikan Perpaduan 1Malaysia tanpa mengira kaum dan ethnik.

Pekerjaan dalam bidang jururawat sememangnya amat mencabar memerlukan ketahanan minda,jiwa dan penyayang kerana berhadapan dengan pesakit-pesakit yang berbagai karenah dan ragam. Apa yang paling penting senyuman dan amalan toleransi dalam menyampaikan dan menjalankan tugas akan dapat melahirkan jururawat penyayang dan berbudibahasa.

Setakat ini dianggarkan jururawat yang berkhidmat nisbah 1:300. Nisbah jururawat yang kurang ini perlu ditambah sehingga ke nisbah 1:200 orang.

Jururawat Penyayang Hospital Terbilang

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: