PENGERUSI BN BAHAGIAN SILAM ? ANAK MUDA DIKAGUMI RAKYAT BERBILANG SUKU KAUM AMAT DI PERLUKAN

 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Dan Salam Perpaduan

 

P1021048P1020945

Saya ingin mengucapkan syabas dan tahniah kepada YAB Dato Seri Mohd Najib Tun Abd. Razak Perdana Menteri Malaysia kerana telah membuat Transformasi Baru dalam Barisan Nasional. Tahniah diucapkan depada Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, dilantik sebagai Ketua Penyelaras Barisan Nasional (BN) di negeri yang dikuasai pembangkang.

YAB Dato’ Seri telah mengumumkan perubahan dalam BN antaranyan Jawatan baru yang diwujudkan Ketua Penerangan BN, Puteri BN,Ketua Puteri BN Dijemput terus dalam mesyuarat. YAB Dato’ Seri Najib mengumumkan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor Sebagai Setiausaha Agung BN, manakala Bendahari ialah Datuk Ahmad Husni Hanadzlah yang juga Bendahari UMNO.

 P1020925

Pengerusi BN peringkat Bahagian akan ditentukan dalam masa terdekat ini.Saya yakin pemilihan Pengerusi Komponen Barisan Nasional peringkat Bahagian di seluruh negeri di Malaysia termasuk Bahagian Silam,Sabah akan menerima Pengerusi BN yang menjadi perbualan hangat selama ini.Parlimen Silam memerlukan seorang pemimpin yang berlandaskan MERIT dan hubungan baik antara masyarakat UMNO,MCA,MIC,PBS,PBRS,UPKO,LDP,GERAKAN.

P1021060

Berdasarkan MERIT di kawasan Silam, seorang pemimpin yang berjiwa rakyat sentiasa mendampingi suku kaum Cina,India,KadazanDusun,Bajau,Idahan,Elanun,Suluk dan lain-lain lagi.Berdasarkan kajian terhadap orang ramai pemimpin yang amat sesuai dan layak adalah seorang anak muda yang berstatus dan bertugas di kawasan Parlimen P188 Silam. Kehebatan anak muda ini telah terbukti apabila khususnya masyarakat Komponen Barisan Nasional menganggap luar biasa,suka berkawan,hadir program walaupun secara kecil-kecilan,rajin melawat ke kawasan,suka berdamping dengan semua kaum,mudah melemparkan senyuman,jujur,amanah,ikhlas dan lain-lain lagi.Mungkin selama ini kita tidak pernah mendenger,melihat dan menyaksikan perhatian terhadap masyarakat kaum lain mendapat pembelaan dan perhatian daripada pemimpin yang sayang kepada rakyat Malaysia. Rakyat di kawasan Silam terkejut dengan seorang anak muda ini kerana lebih awal,proaktif,penyayang,masuk kampung jauh terpencil sehingga ke Tambisan dan gading-gading berjaya membangunkan masyarakat yang hidup tanpa menikmati kehidupan di alam nyata.Hari ini baginya satu keajaiban apabila seorang anak muda melayu rela,prihatin dan berhati baik memberi bantuan makanan kepadanya.

P1021005

Saya teringat kata-kata Samy Vellu;

Samy Vellu berkata, beliau boleh meletakkan jawatan pada bila-bila masa sekiranya pihak yang membuat desakan itu berupaya menjadi `bomoh’ untuk menjadikan MIC stabil dan kukuh dalam sekelip mata.

“Saya sudah membuat keputusan dan menetapkan masa untuk saya pergi (mengundurkan diri). Bukan kerana usia saya (nak undur), tetapi saya mahu menyerahkannya kepada pemimpin lebih muda. Namun ingat ‘old is gold’.

“Pemimpin MIC pada masa depan harus bertumpu kepada usaha memajukan masyarakat (India) dan mesti sentiasa mendekati golongan miskin. Banyak perancangan harus dilaksanakan orang baru itu untuk meneruskan usaha yang sudah dibuat sejak 29 tahun lalu.

“(Mesti) seorang lelaki (pemimpin) yang berjiwa rakyat,” katanya sambil tidak menafikan ada perancangan untuk menggantikan pemimpin veteran di beberapa negeri dengan generasi muda pada pemilihan MIC September ini.

 

Penganalisis SilamGemilang

Satu Respons to “PENGERUSI BN BAHAGIAN SILAM ? ANAK MUDA DIKAGUMI RAKYAT BERBILANG SUKU KAUM AMAT DI PERLUKAN”

  1. Chong Says:

    KAMI SEBULAT SUARA PEMUDA UMNO SILAM TETAP MENCADANGKAN KETUA BAHAGIAN UMNO SILAM YB DATUK HJ DATU NASRUN BIN DATU MANSUR SEBAGAI KETUA BARISAN NASIONAL P.188 SILAM.KAMI MENOLAK KEPIMPINAN HJ SALLEH KALBI,KERANA BELIAU PERNAH MENGHANCURKAN PEMUDA UMNO DIBAWA PIMPINANNYA.SEKIAN..
    sk: YB Datuk Ketua Bahagian.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: