Hayati 1Malaysia

Hayati 1Malaysia

 AGUNG
TUANKU Mizan Zainal Abidin dan Tuanku Nur Zahirah tiba untuk Istiadat Mengarak Panji-Panji Seri Paduka Baginda sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Yang di-Pertuan Agong di Dataran Merdeka, semalam. Turut hadir Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. – MINGGUAN/ZULAZHAR SHEBLEE

——————————————————————————–
 
KUALA LUMPUR 6 Jun – Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mahu segenap lapisan rakyat menghayati konsep 1Malaysia yang telah diketengahkan sebagai kesinambungan kepada usaha kerajaan dalam memupuk perpaduan nasional yang telah disemai sejak lebih 50 tahun kemerdekaan negara.
“Semua rakyat juga mempunyai tanggungjawab yang besar dalam hal ini kerana mereka yang akan menentukan jatuh bangun, maju mundur dan jaya gagalnya sesebuah negara itu,” titah Seri Paduka.
Seri Paduka juga berharap rakyat Malaysia akan terus bersatu mengekalkan perpaduan, berkongsi rahmat dan tanggungjawab terhadap tanah air yang berdaulat, kerana ia merupakan keunikan dan sumber kekuatan negara.
“Beta amat sukacita kerana rakyat telah membuktikan bahawa kepelbagaian bangsa dan etnik yang menganuti agama yang berbeza, serta mengamalkan budaya dan gaya hidup yang berbagai juga dapat hidup bersama dalam keadaan aman harmoni dan saling menghormati,” titah Seri Paduka sempena ulang tahun Hari Keputeraan baginda di Istana Negara di sini, hari ini.
Tuanku Mizan turut melahirkan rasa sukacita terhadap konsep 1Malaysia yang dilaksanakan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang berprinsipkan “Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan”.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: