SYABAS CALON BN PILIHAN RAYA DUN MANEK URAI : TUAN AZIZ TUAN MAT, KETUA PEMUDA UMNO BAHAGIAN KUALA KRAI

Syabas dan tahniah kepada Ketua Pemuda Umno Bahagian Kuala Krai, Tuan Aziz Tuan Mat, 39, yang diumumkan sebagai calon Barisan Nasional (BN) bagi pilhan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai.

profil_dun_manek_urai

Pemilihan beliau yang juga pegawai kanan Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (Kesedar), diumumkan Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin, di Pusat Operasi BN manek Urai, sebentar tadi.

Jumaat lalu, Pas mengumumkan pemilihan peraih ikan yang juga Bendahari Pas kawasan Kuala Krai, Mohd Fauzi Abdullah, sebagai calonnya.

Berdasarkan REKOD pemilihan calon dikalangan Pemuda UMNO, kejayaan akan mengiringi perjuangan BN kerana lahirnya pemimpin dari Pergerakan Pemuda benar-benar memahami erti kasih sayang terhadap rakyat. Ini bertepatan dengan konsep Yang amat Berhormat Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abd. Razak Perdana Menteri Malaysia; 1Malaysia; Rakyat Didahulukan Pencapaian diutamakan.

Syabas juga kepada Ketua Pemuda UMNO Malaysia YB. Khairy Jamaluddin kerana barisan Pemuda UMNO diberi kepercayaan untuk menjadi calon yang berbisa bagi menumpaskan pihak lawan. Saya yakin dengan kepimpinan Ketua Pemuda UMNO yang baru ini yang berjiwa rakyat,SAHABAT kepada Belia 1Malaysia akan dapat menawan kawasan ini kelak.Insyaallah.

Saya melihat pemimpin-pemimpin pemuda yang lahir dari Pergerakan Pemuda UMNO mempunyai ciri-ciri yang amat memahami hati rakyat,prihatin,berjiwa murni,penyayang dan rajin turun padang bertemu rakyat. Sebagai contoh Y.B. Tuan Haji Salleh Haji Kalbi Ahli Parlimen P188 Silam Calon BN dari kalanagn Pemuda UMNO mempunyai rekod cemerlang dan gemilang apabila menang besar dalam pilihanraya ke-12 yang lepas. Syabas dan Tahniah kepada YB. Silam yang lahir dari barisan Pemuda sebagai Ketua Pemuda UMNO Bahagian Silam. Saya yakin pada pilihanraya ke-13 kelak Y.B. Tuan Haji Salleh akan mendapat majoriti 3 kali ganda kerana budaya kerjaya yang diamalkannya yang luar biasa proaktif dan prihatin dan rajin turun padang bertemu rakyat. Tidak hairanlah jika pemilihan pemimpin di masa akan datang dari kalangan Pemuda bagi mewakili UMNO khususnya di sabah amnya di Malaysia

“1Pemuda Gemilang 1Malaysia”

Penganalisis SilamGemilang

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: