Sharifah Khasif, Awangku Omar juarai tilawah

Sharifah Khasif, Awangku Omar juarai tilawah

Oleh Nurhayati Abllah
bhnews@bharian.com.my


AWANGKU Omar (kiri) bergambar dengan Sharifah Khasif selepas Majlis Tilawah al-Quran Peringkat Kebangsaan Ke-52 di Universiti Teknologi Petronas, Tronoh, malam tadi.

Pemenang bawa pulang wang tunai RM10,000, pakej haji

IPOH: Sharifah Khasif Fadzilah Syed Badiuzzaman mempertahankan gelaran juara bahagian qariah pada Majlis Tilawah al-Quran Kebangsaan Kali ke-52 yang berlangsung di Dewan Canselor, Universiti Teknologi Petronas, di sini, malam tadi.

Peserta dari Perak itu mencatatkan pungutan markah sebanyak 80 peratus mengalahkan 13 qariah lain dari seluruh negara dan beliau turut berada di tempat ketiga daripada keseluruhan peserta tilawah.
Kemenangan itu melayakkan beliau membawa pulang wang tunai berjumlah RM10,000, piala pusingan, piala iringan, pakej menunaikan haji, cenderahati dan sijil.

Naib johan qariah adalah milik peserta dari Johor, Nor Azrah Ayub dengan jumlah markah 76.67 peratus. Beliau membawa pulang wang tunai RM7,000, cenderahati dan sijil manakala tempat ketiga dimenangi Normalina Alias dari Wilayah Persekutuan.

Johan qari menjadi milik Awangku Omar Asfuaddin Awang Hamdan dari Sarawak dengan markah 81 peratus, tempat kedua, Anuar Hasin dari Perak (80.33) dan tempat ketiga, peserta dari Sabah, Abdullah Abdul Wahid (79.67).

Johan keseluruhan bagi majlis tilawah tahun ini adalah milik Sarawak dengan pungutan markah keseluruhan 77.84 peratus.

Sultan Perak, Sultan Azlan Shah, berkenan menyampaikan hadiah kepada pemenang. Turut berangkat Raja Permaisuri Perak, Tuanku Bainun.

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: