UMRAH BERSAMA KELUARGA TERSAYANG : BERKAT RAMADHAN AL-MUBARAK

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Salam 1 Malaysia, 1 Silam

DSC01756DSC01757DSC01763DSC01759DSC01785DSC02076DSC02077DSC02089DSC02097DSC02095DSC02099DSC02090DSC02087

Umat Islam diseluruh dunia menyambut bulan ramadhan dengan penuh kesyukuran, tawadduk dan mendekatkan diri kepada Allah SWT. Pahala dan doa dibulan yang mulia ini amat besar sehingga dikatakan orang-orang yang berdoa dibulan ini akan diangkat doanya kelangit. Malam lailatul qadar menjadi rebutan dikalangan muslimin dan muslimah yang ikhlas beribadah kepada Allah SWT. Amalan solat 5 waktu,terawih,puasa,solat-solat sunat,akhlak mulia dan lain-lain lagi.

Sempena Bulan Ramadhan yang sungguh mulia ini, Yang Berhormat Tuan Haji Salleh Bin Haji Kalbi, Ahli Parlimen Malaysia, P188 Silam merangkap Duta Keamanan ( UPF ) PBB bersama isteri YBhg. Puan Hajah Fatmah Binti Hj. Abd. Aziz, anak-anak Hjh. Amirah Mahfuzah Syopieah, Hjh. Amera Elezadiba Saleysiah kini sedang menunaikan IBADAH UMRAH DI KOTA MEKAH dan dijangka akan menunaikan Sembahyang Hari Raya Aidilfitri di Mekah dan Hari Raya Pertama Rumah Terbuka YAB Dato’ Seri Mohd Najib Bin Tun Abd. Razak, Perdana Menteri Malaysia. Berdasarkan analisa bersama rakyat P188 Silam mendoakan YB. Silam dan Isteri, anak-anak Selamat, Sihat dan mudah menunaikan Ibadah Umrah dan Selamat Balik ke tanah Air tercinta kelak. Amin.amin.amin ya rabbul alamin.

 

Penganalisis SilamGemilang

Satu Respons to “UMRAH BERSAMA KELUARGA TERSAYANG : BERKAT RAMADHAN AL-MUBARAK”

 1. kaharjr Says:

  Malay

  JEMPUTAN MAKAN FREE – REZEKI DARI LANGIT

  ‘Kami tidak mengutus seorang rasulpun melainkan dengan bahasa kaumnya supaya ia dapat memberi penjelasan dengan terang kepada mereka. Maka Allah menyesatkan siapa yang Dia kehendaki, dan memberi petunjuk kepada siapa yang Dia kehendaki. Dan Dia-lah Tuhan Yang Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana.’
  (AL QURAN – Ibrahim: 4)

  ‘Dan sekiranya mereka Kami binasakan dengan suatu azab sebelum Al Quran itu diturunkan, tentulah mereka berkata: “Ya Tuhan kami, mengapa tidak Engkau utus seorang Rasul kepada kami, lalu kami mengikuti ayat-ayat Engkau sebelum kami menjadi hina dan rendah”.’ (AL QURAN – Ta Ha: 134)

  ‘Hai ahli kitab, sesungguhnya telah datang kepada kamu rasul Kami, menjelaskan syariat Kami kepadamu ketika terputus pengiriman rasul-rasul, agar kamu tidak mengatakan: “tidak datang kepada kami baik seorang pembawa berita gembira, maupun seorang pemberi peringatan”. Sesungguhnya telah datang kepadamu pembawa berita gembira dan pemberi peringatan. Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu’ (AL QURAN – Al Maidah: 19)

  Kepada yang faham dengan jelas Al Quran dalam bahasa Melayu di atas maka anda secara automatiknya telah tersabit dengan rasul yang diutuskan Allah kepada anda kaum Melayu iaitu rasul Melayu, samada suka atau terpaksa, di;

  http://rasulmelayu.blogspot.com

  If;

  Suka – Nikmat
  Terpaksa – Azab

  You make and decide your own order

  Al Quran adalah rezeki dari langit yang diturunkan Tuhan. Maka kami hanya menyediakan hidangan rezeki yang diturunkan kepada kami in ‘Local Malaysian Style’, free of charge (FOC).

  Hidangan yang kami sediakan adalah fresh sepanjang masa, segar, baru dan bukan bangkai, darah mahupun babi dan juga bukan yang disembelih selain nama Allah, serta di jamin halal di sisi Tuhan.

  Blog kami adalah terbuka dan sentiasa terbuka (24hrs) bagi mereka yang fakir, yang miskin, yang kelaparan dan yang dalam perjalanan untuk mendapatkan makanan di dalamnya yang boleh dimakan bersama-sama, yang tak habis-habis dan yang mengenyangkan yang boleh membawa kepada kepuasan hati.

  English

  FREE FOODS OFFER – SUSTENANCE FROM HEAVEN (AL QURAN)

  [20.134] And had We destroyed them with chastisement before this, they would certainly have said: O our Lord! why didst Thou not send to us an apostle, for then we should have followed Thy communications before that we met disgrace and shame. (Al Quran @ The Reading, Ta Ha, 134)

  Sustenances from Heaven (Al Quran) served in Malay local style, fresh and new, clean, not bloody, nor of porks, nor dead meat, nor slayed by any other names than God alone at:

  http://rasulmelayu.blogspot.com

  Our blog is open for 24 hrs. Sustenances served are fresh all times, can be shared by many and can be ‘tapau'(print) to bring back home for your family.

  Offers are for those who are in needs, poor, orphans and in the journey; those who wants believes.

  Those who reject to eat and just our dishes as ‘haram’ then they’ll be the live-stock or the prey for others to gain the benefits out of them.

  p/s – BLOG LAMA:
  http://messengerofgodtoday.blogspot.com (Yang telah dihacked dan diambil alih oleh golongan penentang yang amat ingkar)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: