MANGSA KEBAKARAN TERBARU DI LAHAD DATU

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia dan salam 1 Ramadhan

DSC02263DSC02285DSC02266DSC02300DSC02312

Kebakaran boleh berlaku bila-bila masa sahaja jika langkah-langkah mencegah tidak di patuhi dan di amalkan oleh setiap penghuni rumah. Sejak kebelakangan ini kebakaran di sering berlaku di daerah KUnak dan kini menyerang kawasan daerah Lahad Datu. Apa sebenarnya yang berlaku ini sehingga boleh dikatakan setiap hari setiap minggu kebakaran sering berlaku….Adakah kajian telah dilakukan atau hanya dibiarkan begitu sahaja tanpa ada mesyuarat tergempar membincangkan isu ini.

Baru-baru ini kebakaran entah kali keberapa sudah berlaku di jalan airport lahad Datu kemudian selang beberapa hari seorang meninggal dunia ketika berehat di kedai dan terbaru lagi kebakaran sebuah rumah yang berjiran dengan abangnya hangus terbakar.

Ketua Perhubungan Parlimen P188 Silam Chong Su Vun telah menghulurkan sumbangan berupa wang kepada pihak mangsa bagi meringankan beban yang ditanggung setelah kehilangan rumah dan harta benda. Beliau juga mencadangkan agar setiap rumah diwajibkan memiliki PEMADAM API bagi mencegah kebakaran merebak ke tahap berbahaya.

 

Penganalisis SilamGemilang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: