AZAM BARU 2010

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM 1MALAYSIA, 1SILAM

1. Tahun baru 2010 tidak lama lagi akan menjelang tiba dan tahun 2009 akan melabuhkan tirai dan akan berlalu dengan memori yang penuh indah dan kadangkala penuh dengan dukacita. Semua ini adalah ujian allah SWT mengajar kita lebih dewasa, berhati-hati, perubahan dan anjakan kejayaan dalam kehidupan di masa-masa akan datang. Apakah azam baru tahun 2010 kepada rakyat khususunya di kawasan Parlimen P188 Silam. Mungkin dikalangan kita menceburi bidang perniagaan, usahawan, kontrektor, petani,nelayan, pekebun kecil, penternak, pekerja swasta dan kerajaan, NGO, dan bermacam-macam lagi. Jika anda berniat berubah dan memiliki azam baru, mari kita kongsi  bersama agar azam yang kita impikan benar-benar dapat membawa perubahan besar dan kejayaan kelak.

2. Setiap manusia perlu mempunyai azam baru untuk mempertingkatkan kualiti hidup di masa akan datang. Jika sebelum ini sistem pentadbiran kita tidak terurus, tiada mesyuarat, tiada fail dan rekod, tiada jadual, tiada carta organisasi dan tiada pengagihan tugas hari ini kita masih belum terlambat untuk merancang dan bertindak membuat perancangan azam baru 2010 supaya masalah yang dihadapi masa kini dapat diatasi di masa akan datang. Jika kita berkecimpung dalam bidang usahawan kecil seperti produk-produk keropok ikan, mee kuning, kek dan lain-lain lagi. Mungkin sebelum ini pengeluaran hanya terhad sekitar 1,000 untuk dipasarkan setiap minggu, tetapi setelah merancang azam baru mungkin kita akan menggandakan usaha dengan pengeluaran sekitar 3000 pada tahun 2010.

3. Azam tahun 2010 perlu di tulis dan dibukukan agar kita dapat melihat sendiri setiap bulan atau setiap minggu atau setiap hari atau setiap masa tentang prestasi untuk meningkatkan kualiti kejayaan dalam bidang masing-masing.

Penganalisi SilaGemilang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: