Hubungan kekeluargaan bawa keberkatan

Hubungan kekeluargaan bawa keberkatan

 

MEGAT Ady Putra melihat keputusan PMR 7A 1B bersama ibunya, Raja Azizah.

KUALA LUMPUR: Komitmen dan bersikap positif menjadi pendorong kejayaan pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) USJ 4, Subang Jaya, Sakinah Khaidzir, 15, mendapat keputusan cemerlang 8A dalam peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR).

“Saya sentiasa fokus terhadap apa yang ingin dicapai dan berusaha gigih untuk mendapatkannya. Belajar bersama rakan selain menelaah selama dua jam sehari adalah antara rahsia kejayaan saya.

“Selain usaha gigih, saya rasa setiap pelajar harus menjaga hubungan kekeluargaan yang baik bagi mendapat keberkatan,” katanya ketika di temui di Balai Berita, semalam.

Bapanya, Khaidzir Ishak Ubah, 47 berkata beliau tidak pernah memberi tekanan kepada anaknya untuk belajar tetapi bersyukur kerana Sakinah sentiasa menyedari tanggungjawabnya sebagai pelajar.

Sementara itu, anak Mahaguru dan pengasas Persatuan Seni Silat Lincah Malaysia, Megat Ady Putra Datuk Omardin Mauju. yang memperoleh 7A 1B berkata, latihan secara konsisten melalui sisipan Minda terbitan Berita Harian pada setiap Selasa adalah antara faktor kejayaannya.

Walaupun perlu mengikuti latihan silat tiga kali seminggu di Gombak Setia, anak bongsu daripada empat adik-beradik dari Sekolah Menegah Kebangsaan St John, Kuala Lumpur ini menyifatkan seni kemahiran diri itu membuatkannya lebih cergas dan tenang menghadapi pelajaran.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: