MARI BAH…SAYANGI 1MALAYSIA, 1SILAM- EDAR PELEKAT KERETA DAN BAJU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tarikh 01 . 02 . 2010 saya pilih sendiri kerana mempunyai nilai makna yang tinggi untuk diterjemahkan dalam melestarikan misi dan visi kerajaan di bawah kepimpinan YAB Dato’ Seri Mohd Najib Bin Tun Abd. razak Perdana Menteri Malaysia, YAB Datuk Seri Panglima Musa bin Haji Aman Ketua Menteri Sabah dan Kabinet Malaysia dan Sabah. Gerak kerja yang lebih mudah dan amat senang difahami dan diiukti rakyat dengan menterjemahkan komsep Sayangi 1Malaysia, 1Silam : Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

Minda jangan mudah putus asa untuk memikirkan kejayaan yang sedang menanti kita untuk mengatur langkah kehadapan sebaris dengan orang-orang yang berjaya. Setiap gerak kerja perlu dimulakan dengan satu idea setiap hari yang boleh di cerna dan dikembangkan menjadi satu yang lebih bermanfaat dan bernilai. Sebagai contoh saya telah memikirkan untuk menghasilkan 1Malaysia berkonsepkan 1SSilam yang tidak merubah walaupun satu hasil ciptaan asal dan hanya menambah dengan nama SILAM bagi memudahkan rakyat memahami dan menyerap konsep 1Malaysia, 1silam bahawa kita perlu sayang kepada 1Malaysia bagi membina kehidupan dan pembangunan yang berterusan sehingga ke generasi, generasi generasi akan datang.

Hari ini saya melancarkan 1Malaysi,1Silam bukan semata-mata untuk menunjuk-nunjuk tetapi marilah kita sama-sama mendokong inisiatif kepimpinan negara dan negeri bagi memupuk silaturrahim dan perpaduan semasa rakyat agar kita dapat mencapai kejayaan sebagai JUARA RAKYAT TULEN.

Saya ucapkan jutaan terima kasih kepada Penolong Pegawai Daerah En. Juraimin, Ketua Polis daerah Lahad Datu, Pegawai Daerah Kunak, Polis daerah Kunak Ketua-ketua Jabatan Kerajaan Persekutuan dan Negeri Sabah, masyarakat, persatuan teksi dan anda yang telah menyumbangkan masa, tenaga dan minda bagi menjayakan program ini. Semoga allah SWT memberi keberkatan, dimurahi rezeki, kebahagian dan keselamatan dalam negara kita khususnya di Parlimen Silam.

YANG BERHORMAT TUAN HAJI SALLEH BIN HAJI KALBI

AHLI PARLIMEN MALAYSIA, P188 SILAM MERANGKAP

DUTA KEAMANAN PBB

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: