RTM KL PAHAYANG BA…KE BANDAR PELANCONGAN DAN AKUAKULTUR SILAM.

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM 1MALAYSIA, 1SILAM

Mungkin selama ini Silam tidak berapa terkenal kerana tidak mendapat liputan meluas daripada pihak media massa mahupun media cetak. Jika ada pun hanya sekadar untuk menyertai pertandingan samada peringkat negeri, kebangsaan dan antarabangsa. Jika nak sebut SILAM orang akan bertanya dimana letakknya SILAM.

Silam yang meliputi kawasan yang amat luas melibatkan 3 kawasan daerah iaitu Daerah Kunak, Daerah Tungku dan Daerah Lahad Datu. Dari segi pelancongan Silam kini sudah mula dikunjungi oleh pelancong dalam dan luar negara khususnya ke kawasan pelancongan Lembah Danum, Tabin, Air Terjun Madai, Gua Madai, Resort Felda Sahabat, Gunung Silam dan lain-lain lagi tempat menarik boleh dikunjungi.

Kehadiran krew RTM KL untuk membuat penggambaran Mari Ba…1Malaysia 1Silam 1Sabah ingin mengupas secara terperinci tentang Latar Belakang geografi, demografi, pelancongan, kebudayaan, adat resam masyarakat pelbagai kaum, pembangunan,kemiskinan dan lain-lain lagi. Kehadiran mereka disambut dengan layanan baik dari Pejabat Parlimen P188 Silam bermula dengan kehadiran sehingga berlepas balik ke kawasan masing-masing.

Bagi sessi pertama ini akan bersambung lagi dengan penggambaran pelbagai versi bagi merungkai satu persatu keunikan tamadun silam yang kaya dengan pelbagai kebudayaan, masyarakat, perpaduan dan pelancongan yang hebat di dunia. Kebenaran ini akan dapat di jadikan realiti dibawah kepimpinan Yang Berhormat Tuan haji salleh bin Haji Kalbi, ahli Parlimen Malaysia, P188 Silam merangkap Duta Keamanan PBB.

Konsep 1Malaysia,1Silam telah di gerakkan dengan pantas dan hebat dengan mengadakan pelbagai seminar, ceramah, perlantikan ahli jawatankuasa Sahabat 1Malaysia 1Silam, kembara 1Malaysia 1Silam, kempen melekat 1Malaysia 1Silam kepada pemilik kenderaan,pengguna jalan raya, kakitangan kerajaan negeri dan persekutuan, individu, 1UMNO kepada ahli-ahli UMNO, 1BN kepada ahli-ahli BN dan kepada pelajar-pelajar yang terlibat dengan kebakaran dan lain-lain.

Apa pun halangan, apa pun cabaran dan apa pun rintangan perlu ditangani dengan hati rasa terbuka dan penuh sabar.

Penganalisis SilamGemilang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: