CHONG SU VUN : GONG XI FA CHAI – 1MALAYSIA. Berhati-hati memandu dijalan raya

Salam sejahtera dan Salam 1Malaysia 1Silam

Pertama sekali saya CHONG SU VUN, Ketua Pegawai Perhubungan Parlimen P188 Silam ingin menyampaikan sepatah dua kata kepada rakyat 1Malaysia 1Silam sempena sambutan tahun baru cina 2010 semoga anda berada dalam suasana harmoni, bahagia dan gembira bersama keluarga dan rakan-rakan. Gong Xi Fa Chai 2010.

Sebagai rakyat Malaysia yang amat sayang dan cintai kedamaian, keamanan dan selamat marilah kita merapatkan barisan dengan mengekalkan Perpaduan Bangsa yang menjadi tunjang utama pembangunan. Perpaduan dikalangan rakyat Melayu, Cina dan India dan di Sabah Sarawak kaum bumiputera pelbagai ethnik lebih kurang 200. Saya yakin dan percaya Perpaduan akan kekal buat selama-lamanya kerana nilai dan budaya masyarakat Malaysia amat kaya dengan budi bahasa seperti sopan santun, senyum, hormat menghormati antara satu dengan lain. Inilah kehebatan negara kita sehingga dipandang paling baik dalam mengekalkan perpaduan. Justeru itu marilah kita sama-sama bekerjasama membangunkan bumi tanah air tercinta.

1Malaysia ilham dan gagasan YAB Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abd. Razak Perdana Menteri Malaysia bertujuan mengajak rakyat agar menghormati antara satu dengan lain berdasarkan perlembagaan negara. Perpaduan yang utuh adalah hasil perjuangan pemimpin zaman dahulu perlu dipertahankan demi kesinambungan yang berprestasi tinggi.

1Silam ilham dan gagasan YB. Tuan Haji Salleh bin Haji Kalbi, Ahli Parlimen Malaysia, P188 Silam bergerak proaktif menyokong gagasan YAB Perdana Menteri Malaysia sehingga YB. Silam telah berjaya mewujudkan Perpaduan yang utuh dalam tempoh yang singkat. Banyak aktiviti-aktiviti yang telah dilaksanakan seperti membantu golongan miskin dengan memberikan rumah PPRT masyarakat Cina, kempen baju 1Malaysia, kempen pelekat kereta 1Malaysia, bendera 1Malaysia, Kembara 1Malaysia, gotong-royong 1Malaysia, Derma Darah 1Malaysia, Larian 1Malaysia, Penggambaran RTM 1Malaysia dan banyak lagi telah dilaksanakan demi Perpaduan 1Malaysia 1Silam.

Akhir kata Selamat Menyambut Tahun Baru Cina…Gong Xi Fa Chai 2010. Kepada semua masyarakat 1Malaysia berhati-hati ketika memandu jangan terlalu laju ingatlah orang tersayang dikampung halaman. Pandu cermat jiwa selamat.

CHONG SU VUN

Ketua Pegawai Perhubungan

Pejabat Parlimen P188 Silam

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: