RUMAH TERBUKA TAHUN BARU CINA 1MALAYSIA 1SILAM, YB. TUAN HJ. SALLEH HJ. KALBI AHLI PARLIMEN MALAYSIA, P188 SILAM

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia,1Silam

Kemeriahan sambutan Tahun Baru Cina bagi tahun 2010 khususnya di kawasan Silam amat ketara sekali apabila pelbagai acara telah diadakan dengan penglibatan lebih kurang 6 ribu masyarakat cina berhimpun dan berkumpul bagi memeriahkan sambutan Pesta Ang Pau, rumah Terbuka YB. Parlimen Silam, amalan tradisi berkunjung-kunjungan dari rumah-kerumah, tembakan bunga api setiap malam dan pelbagai lagi aktiviti-aktiviti lain. YB. Tuan Haji Salleh dalam ucapan berkata “Perpaduan, hormat-menghormati antara satu dengan lain dan rasa kasih sayang dikalangan rakyat adalah rahsia kejayaan besar negara kita bagi mengekalkan keamanan, kesejahteraan dan kedamaian yang kita nikmati selama ini”. Sama-samalah kita memelihara dan menjaga nikmat keamanan ini dengan mengunjungi rakan dan sahabat handai, keluarga dan rakyat tanpa mengira kaum.

Rumah Terbuka Tahun Baru Cina dikawasan Silam dikediaman rasmi YB Tuan Hj. Salleh mendapat sambutan daripada masyarakat pelbagai kaum cina,melayu,india,bumiputera islam dan bukan islam. Persembahan tarian singa-singa dari persatuan Hakka dan Che Yee Khor Lahad Datu memeriahkan lagi sambutan perayaan tahun baru cina ini. En. Leong Fook Tong dan keluarga Shu Hon Kiew berkata Saya amat terharu dengan perayaan rumah terbuka ini kerana seorang YB Silam yang pertama mengadakan rumah terbuka tahun baru cina. Inilah YB. anak muda yang berfikiran hati terbuka membela semua kaum di parlimen Silam.

Amalan konsep 1Malaysia 1Silam 1Family yang diterjemahkan dalam pentadbiran YB Tuan Hj. Salleh telah merobah landskap pemikiran rakyat bagi mengamalkan budaya hormat-menghormati antara satu dengan lain, tolong menolong dan membela rakyat sehingga ke kawasan luar bandar. Pelbagai kempen telah dilaksanakan seperti kempen mari bah…gotong royong, membagi pelekat kereta, baju, pesta ang pau, turun padang bertemu rakyat dan rumah terbuka 1Malaysia 1Silam.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: