ADIPUTRA RENTUNG, 7 BUAH RUMAH MUSNAH DALAM KEBAKARAN DI LAHAD DATU

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia 1Silam

Silam-7 buah rumah musnah dalam satu kebakaran di jalan batu 5, sepagaya Lahad Datu pada waktu petang. Pasukan Bomba telah tiba dikawasan kebakaran dengan pantas sekali dan berjaya memadam kebakaran daripada merebak ke kawasan lain.

Dalam kebakaran ini seramai 27 buah keluarga hilang tempat tinggal dan telah ditempatkan di Masjid batu 5 dan sebahagian lagi di Dewan Sepagaya. Kebanyakan mangsa masih trauma dengan kejadian yang tidak dijangka akan berlaku. Mungkin disebalik kejadian ini ada hikmah ujian yang besar daripada Allah SWT. Walaubagaimanapun kehidupan perlu diteruskan walaupun tanpa harta benda yang disayangi dan rumah.

Dalam kejadian ini juga seorang ibu dan bapa hampir tidak dapat menerima hakikat apabila seorang anak mereka yang bernama Adiputra yang berumur 3tahun masih dalam ayunan ketika kebakaran rentung dijilat api ganas yang lebih pantas memusnahkan 7 buah rumah masa itu. Kepada ibu bapa yang ditimpa ujian Allah SWT agar dapat banyak BERSABAR dan menerima apa yang berlaku adalah ketentuan Allah SWT manusia hanya mampu merancang namun tuhan yang maha kuasa. Kepada kaum muslimin dan muslimah marilah kita bacaan surah Al-fatihah kepada Adik Adiputra yang telah pergi buat selama-lamanya.

Penganalisis SilamGemilang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: