SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA CHONG SU VUN, DI ATAS PERLANTIKAN KAUNSELOR AHLI MAJLIS DAERAH LAHAD DATU.TURUT HADIR PEMERHATI YANG BARU DILANTIK.

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia,1Silam

Perlantikan KAUNSELOR Ahli Majlis Daerah Lahad Datu yang berlangsung sebelum ini terpaksa menggugurkan seramai 2 orang kerana perlantikan mereka tidak mendapat persetujuan daripada Ketua masing-masing. Bantahan daripada MIC,LDP,PBRS dan Ketua Wanita UMNO Bahagian Silam yang tidak berpuashati dengan perlantikan akhirnya telah dibawah kepengetahuan Yang Berhormat Datuk Haji Hajiji Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Sabah dan salinan kepada YAB Datuk Seri Musa bin Aman Ketua Menteri Sabah.

Keputusan hari ini membuktikan kepimpinan yang amat menitikberatkan konsep 1Malaysia tanpa mengira kuam dan bangsa telah meluluskan perlantikan CHONG SU VUN Ketua Pegawai Perhubungan P188 Silam dan Basir mewakili MIC Lahad Datu. Syabas dan Tahniah di atas perlantikan Kaunselor Ahli Majlis sehingga jumlah yang ditetapkan telah mencukupi.

Beberapa orang pemimpin parti komponen BN yang memohon kuota juga telah diberi tawaran untuk memegang jawatan sebagai PEMERHATI Ahli Majlis daerah Lahad Datu. Mereka yang dilantik terdiri daripada En. Nagaraju (MIC), En. Mahamud (PBRS),Pn. Saliha Abd. Wahid (KETUA WANITA UMNO P188 SILAM).

Mereka ingin mengucapkan Jutaan Terima Kasih kepada YB. Datuk Haji Hajiji, Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Sabah dan juga Presiden LDP Sabah Yang Berhormat Datuk V.K. Liew, Menteri DiJabatan Perdana Menteri Malaysia yang memberi kepercayaan untuk menerajui kepimpinan peringkat KAUNSELOR Ahli Majlis Daerah Lahad Datu. Jutaan Terima Kasih kepada YB. Tuan Haji Salleh bin Haji Kalbi, Ahli Parlimen P188 Silam yang menyokong penuh usaha bagi memegang jawatan ini. Jutaan Terima kasih kepada Presiden Parti MIC, LDP,PBRS yang memilih untuk disenaraikan sebagai CALON KAUNSELOR Ahli majlis daerah Lahad Datu.

Hari ini barulah terbukti perlantikan En. Chong Su Vun, Ketua Pegawai Perhubungan, P188 Silam sebagai KAUNSELOR Ahli Majlis Daerah Lahad Datu dengan rasminya. Begitu juga dengan perlantikan en. BASIR dari parti MIC Lahad Datu.

Mesyuarat kali pertama juga bersetuju melantik En. HJ. KAYUM BIN HJ. OMAR sebagai Timbalan Pengerusi Ahli Majlis Daerah Lahad Datu bagi tahun 2010-2011.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: