PENANTIAN RAKYAT LAHAD DATU YANG MENUNGGU MASA UNTUK DIHALAU DARI RUMAH SATU PENYEKSAAN????

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Setiap masa setiap detik berputar setiap itulah penantian rakyat yang penuh dengan harapan agar seorang pemimpin yang mereka kehendaki datang mendengar masalah yang sudah hampir 2 minggu masih membelenggu samada siang mahupun malam, kerana wakil penduduk tidak mahu masalah orang UMNO diselesaikan oleh bukan orang UMNO. Seorang wakil penduduk yang dihormati dikalangan rakan mahupun penduduk kampung khususnya dikalangan UMNO telah bertemu dengan seorang penting dan Ketua Cawangan UMNO bagi membincangkan masalah yang mereka hadapi berhubung isu tanah yang sehingga ke hari ini belum lagi selesai kerana temujanji belum dapat di laksanakan.

Setiap hari setiap masa detik-detik yang mencemaskan apabila penduduk kampung akan berhadapan dengan rumah mereka akan diroboh tanpa mengira kaya mahupun miskin kerana hak tetap hak kepada pemilik tanah. Masih adakah penantian untuk temujanji akan dapat dilaksanakan??? Wakil penduduk kampung yang masih menagih janji sehingga kehari ini walaupun janji semakin hari semakin pudar di ingatan.

Walaubagaimanapun..jika janji untuk bertemu rakyat lebih kurang 500 orang keluarga yang akan diroboh dan di arah berpindah belum tertunai itubukanlah satu penghalang untuk meneruskan hidup…saya yakin dalam masa terdekat ini pihak wakil tidak lagi menagih janji dan akan berurusan dengan pihak tertentu bagi menagih simpati berhubung masalah yang mereka hadapi.

Apa pun masalah orang UMNO yang di singkirkan dari kampung halaman ini akan berusaha dengan penuh yakin masalah mereka dapat diatasi. Wakil penduduk mengharapkan agar pihak yang telah di hubungi agar dapat mendengar masalah yang telah berlarutan walaupun mungkin kampung lain telah selamat kerana telah dikunjungi pemimpin.

Insyallah dalam masa terdekat kampung yang tercicir ini akan dapat dileraikan dengan perjumpaan dengan pihak semasa sabah.

Wakil Penduduk kampung Tercicir

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: